Семантична наповненість міфопоетичної картини світу поезій М. Рильського та Ладі Могилянської - Сазонова, О. (Філологічний дискурс, 2015)
У роботі здійснено спробу типологічного дослідження міфопоетики творчості Максима
Рильського та Ладі Могилянської. У дослідженні виявлено подібність образів, мотивів,
художнього бачення при яскраво вираженій творчій індивідуальності поетів. У ліриці двох
авторів виділено такі типи міфологем: міфологізовані образи явищ культури, історичних подій;
міфологічні ідеї, уявлення, образи, трансформовані у світі культури; власне авторські
міфологеми, що сформувалися на основі міфів національної та світової культури. The attempt of typological studies of mythopoetics creativity of Maksym Rylskyi and Lada Mohylianska has
been made in the article. The study revealed the similarity of images, motives, artistic vision with a strong artistic
personality poets. In the poetry of two authors the following types of myths have been identified: mythological
images of cultural phenomena, historical events; mythological ideas, views, images, transformed the world of
culture; the author’s own myths, formed on the basis of the myths of national and world culture.