Жанрова своєрідність романістики Володимира Даниленка - Яблонська, Н. (Філологічний дискурс, 2015)
У статті досліджуються жанрові особливості романної прози В. Даниленка в сучасному
українському неoмодерністському дискурсі, зокрема своєрідність авторського моделювання
дійсності у романах «Газелі бідного Ремзі», «Капелюх Сікорського» та інших, зʼясовуються
специфіка і новаторство художнього мислення митця. The article investigates the genre features of V. Danylenko’s novelistic prose in contemporary Ukrainian
neomodern discourse, in particular the author’s originality of modeling reality in the novels «Hazeli Bidnoho Remzi
(Poor Remsey’s Gazelles)», «Kapeliukh Sikorskoho (Sikorsky’s Hat)» and others, as well as the specific features and
innovations of the artist’s creative thinking.