Мовний концепт невербального доробку Якова Струхманчука - Гавдида, Н.; Назаревич, Л. (Філологічний дискурс, 2015)
У статті крізь призму інтермедіальності проаналізовано ілюстрації Я.Струхманчука до
сатири «Ревун» О.Маковея, нарису «Дві сили» М.Козоріса, шаржів на М.Грушевського, М.Козоріса,
Д.Рудика, Д.Загула, М.Кічуру та ін. Розглянуто проблему аналізу невербальних творів,
зосереджено увагу на образній манері та художній деталі, що несе неабияке смислове та
емоційне навантаження. Through the prism of intermediality the illustrations of Ya.Strukhmanchuk to the skit «Howler» («Revun») by
O.Makovei, the essay «Two Forces» («Dvi syly») by M.Kozoris, grotesques of M.Hrushevskyi, M.Kozoris, D.Rudyk,
D.Zahul, M.Kichura and others have been analyzed in the article. The problem of analysis of non-verbal works has
been studied. The main attention is paid to figurative style and artistic detail that carries considerable emotional
and semantic load.