Колоніалізм і страх - Даниленко, В. (Філологічний дискурс, 2016)
У статті досліджуються соціальні страхи в колоніальній
системі. На прикладах оповідань Богдана Жолдака і Володимира
Діброви аналізуються різні види страхів у радянському суспільстві.
Зокрема, розглядається страх перед репресивною системою, страх
перед суспільством, страх серед друзів, страх у сім’ї. The article deals with social fears in the colonial system. By the examples of
stories of Bohdan Zholdak and Volodymyr Dibrova the different types of fears in
Soviet societyhave been analyzes. In particular, the fear of repressive system, the
fear of society, the fear among friends, the fear in the family have been considered.