Картини майбутнього у трилогії "Час смертохристів: міражі 2077 року", "Час великої гри: фантоми 2079" та "Час тирана: прозріння 2084" Юрія Щербака як застереження українського народу - Мележик, М. (Філологічний дискурс, 2016)
У статті здійснено спробу аналізу останніх творів Юрія
Щербака «Час смертохристів: Міражі 2077», «Час великої гри:
Фантоми 2079» та «Час тирана: Прозріння 2084». Запропоновано
визначення жанру творів, окреслено проблематику романів.
Проведено паралель між минулим та майбутнім, їх проекція на
сучасність. In the article there is an attempt to analyze recent works of Yuri Shcherbak
«The Time of Death-Christs ('Smertokhrystiv'): Mirages of 2077», «The Time of a
Great Game: Phantoms of 2079» and «The Time of Tyrant: The Epiphany of 2084».
The definition of the genre of works has been proposed, the issues of the novels have
been outlined. The parallel between the past and the future, their projection onto the
modernity has been made.