Києво-Печерський патерик у художній рецепції українських письменників - Приліпко, І. (Філологічний дискурс, 2016)
У статті висвітлюються особливості художньої інтерпретації
образів та сюжетів Києво-Печерського патерика у творах
українських письменників. З`ясовується специфіка рецепції,
трансформації ідейних, образних, структурних елементів Києво-
Печерського патерика в конкретних текстах, розкривається його
значення і вплив на літературний процес. The article exposes the peculiarity of artistic interpretation of the images and
plots of the Kyiv Pechersk Patericon in the works of Ukrainian writers. The author
describes the peculiarity of reception and transformation of the idea, image,
structural elements of the Kyiv Pechersk Patericon in specific texts, exposes its
meaning and influence on the literary process.