Активізація літературної критики в період Української революції (1917–1921 рр.) - Телячий, Ю. (Філологічний дискурс, 2016)
В статті охарактеризовано процес активізації української літературної критики в роки революції (1917-1921). Визначено характерні риси літературної творчості періоду національно-культурного відродження. З'ясовано особливості української
літературної критики як складової культурного процесу в 1917-1921 рр. The process of intensification of Ukrainian literary criticism in the years of revolution (1917-1921) has been characterized in the article. Typical features of literary creative work of the period of national-cultural revival have been determined. Peculiarities of Ukrainian literary criticism, as a component of cultural process in 1917-1921, have been cleared out.