Комічне як основа поетики (оповідання "Ініціатива Лариси Гаврилівни" та "Письменник" О. Смотрича) - Митрохіна, Н. (Філологічний дискурс, 2017)
У статті вперше в українському літературознавстві проаналізовано комічність, як один із ключових аспектів творення оповідань «Ініціатива Лариси Гаврилівни» і «Письменник». Досліджено, що у вищезазначених прозових творах особливу роль відіграють гостре сатиричне зображення дійсності, головних персонажів, парадокс, інвективні стратегії. In the article for the first time in Ukrainian literary criticism the comicality, as one of the key aspects of creating the stories «the Initiative of Larysa Havrylivna» and «Writer» has beenanalyzed. It is studied that in the aforementioned prose works special role is played by sharp satirical depiction of reality, the main characters, paradox, invective strategies.