Поезія У. Ґ. Одена: міфопоетичний аспект - Статкевич, Л. (Філологічний дискурс, 2017)
У статті аналізується міфопоетичний аспект як домінуюча
форманта художньої картини світу англо-американського поета
Уістена Ґ’ю Одена. З’ясовано, що звернення поета до міфологічних
образів є спробою переосмислити сучасність на основі поєднання
філософських концепцій антикваризму та презентизму і поєднати їх
через зіставлення різних хронотопів (хронотоп міфу та хронотоп
авторського поетичного світу) в одній реальності. The article analyzes the mythopoetic aspect as the dominant formant of the
artistic picture of the world of Anglo-American poet W.H.Auden. It was found out
that the poet’s appeal to mythological images is an attempt to rethink
contemporaneity on the basis of a combination of philosophical concepts of
antiquarism and presentism, and to combine, in a single reality, various
chronotopes (the chronotop of the myth and the chronotop of the author’s poetic
world) in one reality.