Синтез белетристичного й документального модусів як особливість художньої практики Віри Вовк - Мацько, В. (Філологічний дискурс, 2018)
У статтi дослiджуються особливостi художньої манери сучасної письменниці Віри Вовк: поєднання в її творчостi елементiв документалiзму та белетризму. Доведено, що вимисел i факт у художньому доробку письменниці не протиставляються один одному, а є органічним поєднанням. The article deals with the peculiarities of the artistic manner of modern writer Vira Vovk: the combination of elements of documentalism and belstrelism in her work. Іt is stressed that fiction and fact are not contrasted but are organically connected in the author’s artistic heritage.