Парадигма комічного у пресовій сатирі Галичини 20-30-х років ХХ ст. - Особа, Н. (Філологічний дискурс, 2018)
У статті досліджено парадигму комічного та наративні моделі
гумористично-сатиричних жанрів української пресової сатири
Галичини 20-30-х рр. ХХ ст., означено тематичне наповнення та
з’ясовано специфічні особливості у творчості українських сатириків
цього періоду: Лева Лепкого, Степана Чернецького, В’ячеслава
Будзиновського, Осипа Назарука, Миколи Голубця та ін. In the paradigm of comic and narrative models of humorous and satirical
genres of Ukrainian press satire of Galicia in the 20-30-s of the XXth century are
explored; the definite-thematic content and its specific peculiarities are found out in
the works of Ukrainian satirists of this period: Lev Lepkyi, Stepan Cherentskyi,
Viacheslav Budzinovskyi, Osip Nazaruk, Mykola Holubets and others.