Феномен художньої творчості в епістолярному дискурсі Олеся Гончара - Приліпко, І. (Філологічний дискурс, 2018)
У статті розглядаються особливості розуміння О. Гончарем сутності та значення художньої творчості. На основі аналізу листування письменника простежено специфіку тлумачення ним питань, що стосуються чинників літературної творчості, явища художнього стилю, ролі реципієнта тощо. З’ясовано, що епістолярний дискурс О. Гончара репрезентує його як людину, письменника й критика, сприяє глибшому осмисленню світоглядно-естетичних основ його творчості. The paper considers the peculiarities of understanding the essence and meaning of artistic work by O. Honchar. The author observes the peculiarities of interpretation by O. Honchar the questions, which concerns the factors of literary works, phenomenon of artistic style, role of reader and so forth on the basis of analyses of letters by writer. The paper elucidates, that the letters discourse by O. Honchar represents his as a individuality, writer and critik, helps to deeps comprehending of world outlooks and aesthetics basis of his creation.