Особливості новелістичного мислення Марії Матіос - Бородіца, С.; Вашків, Л. (Філологічний дискурс, 2019)
У статті аналізується жанрова і стильова специфіка новелістики М. Матіос крізь призму її художнього мислення, простежуються тематичні, образні, наративні домінанти у моделюванні художнього світу у збірці «Нація», що вияскравлює індивідуально-авторську майстерність письменниці у жанрі новели. The article deals with genre and style specifics of M. Matios’s short stories, which are analysed by light of her artistic thinking. Thematic, figurative, narrative dominants of modelling of the artistic world are considered in the collection «Nation», which reveals the individual and author’s skills of the writer in the genre of short story.