"Facebook-роман" О. Шинкаренка "Кагарлик": наративна специфіка - Підопригора, С. (Філологічний дискурс, 2020)
У статті досліджено наративну специфіку роману «Кагарлик»
О. Шинкаренка. Акцентовано, що в художньому світі роману
зіштовхуються різні наративні потоки, відбувається своєрідне
взаємонакладання наративів, що завжди породжує абсурдний діалог.
Розміщення фрагментів роману на сторінці соціальної мережі
Facebook актуалізує в українській літературі жанр «Facebook-
роману», що прикметний своєрідним цифровим наративом,
зверненням до взаємозв’язків вербального та візуального (малюнки,
фотографії на сторінці Facebook), музичного («музичні інтермедії»)
рядів, використанням мультимедійних, інтерактивних
можливостей соціальної мережі. The article explores the narrative specifics of O. Shynkarenko’s novel
«Kagarlyk». It is emphasized that in the artistic world of the novel different
narrative flows collide, there is a peculiar interplay of narratives, which always
creates an absurd dialogue. Placing fragments of a novel on a page of the social
network Facebook actualizes in the Ukrainian literature the genre of «Facebooknovel
», which is marked by a kind of digital narrative, access to interrelations of
verbal and visual (pictures, photos on Facebook page), musical («musical
interludes») series, using the multimedia, interactive capabilities of the social
network.