Ангел в Галичі: чи міг візантійський імператор Олексій ІІІ відвідувати Романа Мстиславича - Майоров, О. (Княжа доба: історія і культура, 2010)
Стаття присвячена дискусійній проблемі втечі візантійського імператора Олексія ІІІ Ангела до галицько-волинського князя Романа Мстиславича після здобуття Константинополя хрестоносцями у 1204 р. The article investigates the circumstances of the escape of the Emperor
Alexiy III to the Halych and Volynian prince Roman Mstyslavych after the
Crusaders’ conquest of Constantinople in 1204.