Археологічні дослідження в околицях горянської Ротонди - Пеняк, П.С. (Княжа доба: історія і культура, 2011)
Опубліковано матеріали археологічних досліджень 1988–1991 рр. поблизу Горянської ротонди в Ужгороді, які належать до доби раннього заліза (VIII–VII ст. до
н. е.), пізньоримського періоду (III–IV ст.) та епохи Київської Русі (XI–XIII cт.). The results of surveys near Horiany Rotonda іn Uzhhorod during 1988–1991
years are analyzed. They were dated back to the three periods: early iron age (VIII–
VII centuries B.C.), latest Roman period (III–IV centuries A.D.), Kiev Rus period (XI–
XIII centuries).