Церковні рукописи Галицько-Волинської Русі XII–XIV століть: спроба узагальнення - Любащенко, В.І. (Княжа доба: історія і культура, 2011)
Порушено дискусійне питання локалізації церковних рукописів XII–XIV ст.,
що можуть бути віднесені до Галичини і Волині. Серед них – більше і менше відомі, значні за обсягом і невеликі рукописи, навіть фрагменти, зокрема і ті, що вважаються втраченими. Узагальнення цих пам’яток може дати повніше уявлення про церковно-писемну спадщину Галицько-Волинської Русі. The article raised the controversial question about localization of the church manuscripts
of the 12th–14th centuries, that may be related to Halychyna and Volhynia, and
tried to generalize the manuscripts. Among these texts – a lesser and more known, large
and small volume of manuscripts, even fragments of them, including its those have been
lost. This generalization can give more complete picture of the church-written heritage
of Halych-Volhynian Rus’.