Невідомий епізод 1237 року у взаєминах князя Данила Романовича з імператором Фрідріхом II - Майоров, О.В. (Княжа доба: історія і культура, 2011)
Впроваджуються до наукового обігу відомості мандата імператора Фрідріха II (15.01.1240) про виплату послам “короля Русі” 500 марок сріблом, які імператор позичив від віденського купця Генріха Колоди на початку 1237 р. й передав князеві Данилу Романовичу у винагороду за його перехід на сторону імператора в конфлікті з австрійським герцогом Фрідріхом Бабенберґом. Тоді ж князь Данило отримав від імператора титул короля Русі. Published the text of the mandate of Emperor Frederick II (15.01.1240) to pay Ambassadors the “King of Russia” 500 marks in silver. This amount Emperor borrowed the Viennese merchant Henry Beam. The money was transferred in early 1237 by Prince Daniil Romanovych. It was a reward for crossing the Prince to the Emperor in conflict with the Austrian duke Frederick Babenberg. Then Daniel Romanovych received from the Emperor the title of King of Russia.