Специфіка україномовних грамот князя Володислава Опольського у світлі латинських документів його канцелярії - Жук, М.І. (Княжа доба: історія і культура, 2011)
Проаналізовано україномовні грамоти князя Владислава Опольського для
Галичини. Показано особливості даного виду документів, охарактеризовано їх
джерелознавчу вартість і визначено місце серед грамот, які видавала канцелярія цього правителя. The article analyzes the charters of Prince Wladislas Opolski issed for Galicia and
written in Ukrainian language. The article traces peculiarities of this sort of charters,
their meanings and place among documents produced by the princely chancelary.