Про виконання цільової програми наукових досліджень НАН України "Надійність і довговічність матеріалів, конструкцій, обладнання та споруд" (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 9 грудня 2020 р.) - Лобанов, Л.М. (Вісник НАН України, 2021)
У доповіді представлено найважливіші результати виконання цільової
програми наукових досліджень НАН України «Надійність і довговічність
матеріалів, конструкцій, обладнання та споруд» («Ресурс-2») у 2016–
2020 рр., спрямованої на вирішення комплексу проблем, розроблення та
реалізацію заходів і засобів із забезпечення надійності, довговічності та
безпечної експлуатації відповідальних об’єктів тривалої експлуатації,
пов’язаних з базовими потребами життєдіяльності країни. Запропоновано започаткування нової цільової програми наукових досліджень НАН
України «Науково-технічні проблеми моніторингу стану, оцінювання і подовження ресурсу конструкцій, обладнання та споруд тривалої експлуатації» на 2021–2025 рр. («Ресурс-3»). The report presents the most important results of the target research program of the NAS of Ukraine “Reliability and
durability of materials, structures, equipment and constructions” (“Resource-2”) in 2016-2020, aimed at solving a set of
problems, development and implementation of measures and tools to ensure the reliability, durability and safe operation
of responsible long-term facilities related to the basic needs of the country. It is proposed to launch a new targeted
research program of the NAS of Ukraine “Scientific and technical problems of monitoring, evaluation and extension of
life of structures, equipment and constructions of long-term operation” for 2021-2025 (“Resource-3”).