Про виконання цільової комплексної програми НАН України "Створення та розвиток науково-видавничого комплексу НАН України" на 2016–2020 роки (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 23 грудня 2020 р.) - Яцків, Я.С. (Вісник НАН України, 2021)
У доповіді наведено результати виконання цільової комплексної програми
НАН України «Створення та розвиток науково-видавничого комплексу
НАН України». Зазначено, що реалізація програми була важливим кроком
щодо упорядкування підготовки та випуску видавничої продукції Академії
і створення умов для подальшого розвитку її видавничої діяльності. Запропоновано започаткувати нову цільову комплексну програму НАН України на період 2021–2025 рр., спрямовану на ефективніше забезпечення потреб
Академії у виготовленні високоякісної наукової видавничої продукції та вирішення нагальних організаційних і науково-методичних завдань. The report presents the results of the implementation of the target comprehensive program of the NAS of Ukraine “Creation
and development of the scientific and publishing complex of the NAS of Ukraine.” It is noted that the implementation
of the program was an important step in arranging the preparation and production of the Academy's publishing
products and creating conditions for further development of its publishing activities. It is proposed to launch a new targeted
comprehensive program of the NAS of Ukraine for the 2021-2025 period, aimed at more effective meeting the
needs of the Academy in the production of high quality scientific publishing products and solving urgent organizational
and scientific-methodological tasks.