Фундатор і керівник наукової школи з оптики і спектроскопії (до 100-річчя від дня народження академіка М. П. Лисиці) - Бєляєв, О.Є.; Валах, М.Я.; Юхимчук, В.О. (Вісник НАН України, 2021)
15 січня виповнилося 100 років від дня народження знаного українського вченого в галузі оптики і спектроскопії, талановитого наставника молодих науковців, двічі лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки (1981, 1986), заслуженого діяча науки і техніки України (1991), лауреата Золотої медалі імені В.І. Вернадського НАН України (2010), доктора фізико-математичних наук (1961), професора, академіка НАН України (1982) Михайла Павловича Лисиці. January 15 marked the 100th anniversary of a famous Ukrainian scientist in the field of optics and spectroscopy, a talented mentor of young scientists, twice winner of the State Prize of Ukraine in Science and Technology (1981, 1986), Honored Worker of Science and Technology of Ukraine (1991), laureate of the V.I. Vernadsky Golden Medal of the NAS of Ukraine (2010), Doctor of Physical and Mathematical Sciences (1961), Professor, Academician of the NAS of Ukraine (1982) Mykhailo P. Lysytsia.