Математика — поклик душі (до 75-річчя академіка НАН України М. О. Перестюка) - Капустян, О.В.; Михайлець, В.А. (Вісник НАН України, 2021)
1 січня виповнюється 75 років видатному вченому-математику в галузі
теорії диференціальних рівнянь та її застосувань, лауреату Державної
премії України в галузі науки і техніки (1996), Державної премії України в
галузі освіти (2012), заслуженому діячеві науки і техніки України (2002), лауреату іменних премій НАН України: імені М.М. Крилова (1998) та імені М.М. Боголюбова (2017), завідувачу кафедри інтегральних та диференціальних рівнянь механіко-математичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка (з 1988), доктору фізико-математичних наук (1986), професору (1987), академіку НАН України (2009) Миколі Олексійовичу Перестюку. January 1 marks the 75th anniversary of an outstanding scientist-mathematician in the field of theory of differential
equations and its applications, winner of the State Prize of Ukraine in Science and Technology (1996), the State Prize of
Ukraine in Education (2012), Honored Worker of Science and Technology of Ukraine (2002), winner of nominal awards
named after M.M. Krylov (1998) and M.M. Bogolyubov (2017) of the NAS of Ukraine, Head of the Department of
Integral and Differential Equations of the Faculty of Mechanics and Mathematics of the Taras Shevchenko National
University of Kyiv (since 1988), Doctor of Physics and Mathematics (1986), Professor (1987), Academician of the NAS
of Ukraine (2009) Mykola O. Perestyuk.