Шлях до наукових висот (до 90-річчя академіка НАН України С.В. Пелетминського) - Бакай, О.С.; Слюсаренко, Ю.В.; Шульга, М.Ф. (Вісник НАН України, 2021)
14 лютого виповнюється 90 років видатному українському фізику-теоретику в галузі статистичної фізики, фізики квантових рідин і кристалів, фізики плазми, магнітних явищ, квантової теорії поля, роботи якого визнані світовою науковою спільнотою, двічі лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки (1986, 1996), заслуженому діячеві науки і
техніки України (1998), лауреату іменних премій НАН України: імені
К.Д. Синельникова (1978), імені М.М. Крилова (1986), імені М.М. Боголюбова
(2002), імені О.І. Ахієзера (2018), головному науковому співробітнику Інституту теоретичної фізики ім. О.І. Ахієзера Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут», доктору фізико-математичних наук (1966), професору (1969), академіку НАН України (1990) Сергію Володимировичу Пелетминському. February 14 marks the 90th anniversary of the outstanding Ukrainian theoretical physicist in the field of statistical
physics, quantum liquid and crystal physics, plasma physics, magnetic phenomena, quantum field theory, whose work is
recognized by the world scientific community, twice winner of the State Prize of Ukraine in Science and Technology
(1986, 1996), Honored Worker of Science and Technology of Ukraine (1998), winner of the nominal prizes of the NAS
of Ukraine named after K.D. Synelnykov (1978), M.M. Krylov (1986), M.M. Bogolyubov (2002), O.I. Akhiezer (2018),
Chief Researcher at the Institute of Theoretical Physics of the National Science Center Kharkov Institute of Physics and
Technology, Doctor of Physics and Mathematics (1966), Professor (1969), Academician of the NAS of Ukraine (1990)
Sergey V. Peletminskii.