Фрески часовни Спасо-Преображенской церкви в Полоцке середины XII века - Селицкий, А. (Княжа доба: історія і культура, 2012)
Аналізується відкритий починаючи
від 1992 р. ансамбль фресок каплиці святої
Євфросинії Полоцької у Спасо-Преображенській церкві Спасо-Євфросиніївського
монастиря у Полоцьку, встановлено його
іконографічну програму та найважливіші її
складові, запропоновано їх опис. На підставі стилістичного аналізу фрески віднесено
до середини XII ст. й охарактеризовано як
унікальний приклад полоцького монументального малярства епохи. The article analyzes the frescoes from the
Chapel of St Euphrosyne from Polotsk of the
Church of the Transfiguration of the Saviour in
the Сonvent of the Savior and St. Euphrosyne
in Polotsk, which were uncovered in 1992. It
establishes their iconographic program and its
most important parts, proposes their description.
Based on their style, they were dated to the mid-
12th century and characterized as the unique example
of the Polotsk monumental art of the epoch.