Невідомий київський князь першої чверті XIV століття - Книш, Я. (Княжа доба: історія і культура, 2012)
На підставі дослідження нового писемного джерела розширено уявлення про історію Києва перших двох десятиліть ХІV ст.,
з’ясовано, що у Києві в 1305–1317 рр. князював невідомий дотепер Іван Данилович, син
князя Данила Мстиславовича, управляючи
Київщиною за дорученням Романовичів. The article is based on the newly discovered
written source, which broadens our understanding
of the history of Kyiv in the first
two decades of the 14th century. The discovery
was made that in 1305-1317 the previously
unknown prince Ivan Danylovych was ruling
in Kyiv by the order of Romanоvych dynasty.