"Przemyśl wczesnośredniowieczny": "труднощі" польської історії та археології на тлі "успіхів" у "zacieraniu Ukraińskich śladów" - Александрович, В. (Княжа доба: історія і культура, 2012)
Рецензія на книгу: Przemyśl wczesnośredniowieczny / Redakcja naukowa Ewa
Sosnowska (Origines Polonorum. – T. 3). – Warszawa, 2010.
482 s., il.