Холмське будівництво короля Данила Романовича - Александрович, В.С. (Княжа доба: історія і культура, 2015)
Аналізується комплекс відомостей
до різних аспектів будівельної традиції
холмського періоду біографії короля Данила
Романовича (1201–1264) – літописні перекази, матеріали археологічних досліджень,
широкий контекст традиції. На підставі проведеного систематичного дослідження
холмське будівництво короля Данила Романовича показано як одна з важливих сторін
історичного процесу, яка відобразила ширші тенденції тодішньої дійсності. The complex of information about different
aspects of the building tradition of the Chоłm
period of the biography of the King Danylo Romanovych
(1201–1264) – chronicle narration,
materials of archaeological researches, the wide
context of tradition is analyzed. On the basis
of the conducted a systematic study the Chоłm
building of the King Danylo Romanovych is
shown as one of the important part of the historical
process which reflected broader trends of
reality of that time.