Некороновані і короновані королі Південно-Західної Русі - Головко, О.Б. (Княжа доба: історія і культура, 2015)
Розглянуто питання про виникнення інституту королівської влади в Західній Європі. Вивчається проблема застосування титулу король відносно володарів Східної Європи. Показано в контексті вивчення королівської титулатури процес включення Галицької землі до складу Королівства Польща. The paper deals with the question of the origin of the institute of royal power in the Western Europe. We study the problem of the title “king” in relation to the rulers of the Eastern Europe. The process of incorporating of Galician land to the Kingdom of Poland is shown in the context of the study about the royal titulature.