Біблія у Галицько-Волинському літописі - Вілкул, Т.Л. (Княжа доба: історія і культура, 2015)
Біблійні цитати у Галицько-Волинському літописі (ГВЛ) ніколи систематично не вивчалися, у численних виданнях цього зводу вони, як правило, не відзначені. У статті досліджуються версії залучених галицьким та волинським книжниками біблійних книг, а також особливості відсилань до Біблії у цьому цінному давньруському джерелі та способи їх компонування з деякими іншими книжними джерелами. The Galicia-Volhynian Chronicle’s biblical quotations and allusions never have been studied systematically. Regrenably, numerous editions of this chronicle have not marked it’s citations from the Bible. The present article deals with the versions of the biblical books had drawn to the chronicle by the Galician and Volhynia scribes, and also surveys parameters of references and layout with some other bookish sources in this valuable Old Russian text.