Скандинавські горизонти князя Володимира Святославовича - Войтович, Л.В. (Княжа доба: історія і культура, 2016)
Стаття присвячена малодослідженим
епізодам біографії князя Володимира Святославовича, пов’язаним зі скандинавськими
землями. Значна увага приділена локалізації
Хольмгарда, де спершу княжив Володимир.
Розглянуто також розвиток скандинавської
політики, зокрема, стосунки зі скандинавськими правлячими династіями і перший
шлюб князя з Оловою-Алогією, донькою
шведського конунга Еріка Переможця. The article is devoted the scantily episodes
of biography of prince Volodymyr Swyatoslavovych,
to related to scandinavian earths.
Сonsiderable attention is spared localization of
Kholmgard, where Volodymyr reignet at first.
Investigational also development of scandinavian
policy, in particular relationships with
scandinavian royal dynasties and first marriage
of prince from Olova-Allogia, by daughter of
Swedish king Erik Winner.