Степова політика Русі в період правління князя Володимира Святославовича - Головко, О.Б. (Княжа доба: історія і культура, 2016)
Показано зміни в етнополітичному житті степової і лісостепової зони Східної
Європи від кінця ІХ до початку ХІ ст., розглядається питання про місце і характер часів
правління київського князя Володимира Святославовича взаємин із населенням Північного
Причорномор’я у зовнішній політиці Русі. This study observes changes in ethnic politic
life of steppe and forrest-steppe areas of Eastern
Europe from late IX to early XI centuries. In
article relationships of Kiev prince Volodymyr
Sviatoslavovych with peoples of northern Black
Sea coast are shown in scope of foreigh policy.