Нові дані до історії, технології побудови та мистецького оздоблення Успенського собору в княжому Галичі - Мельник, В.; Борняк, У. (Княжа доба: історія і культура, 2019)
Оприлюднено нові дані досліджень будівельного каменю та малярського оздоблення Успенського собору у княжому Галичі. Віднайдено ймовірне джерело постачання травертину для будівництва собору та шляхи його транспортування. Показано неперервність застосування травертинів у будівництві в регіоні. Обґрунтовано твердження про одночасність монументальних розписів усієї будівлі. In the article new data of researches of a building stone and painting decoration of the Dormition Cathedral in princely Halych are published. A probable source of supply of travertine for the construction of the cathedral and the way sofits transportation have beenfound. The continuity of the use of travertines for construction in the region is shown. Thestatement about the simultaneity of the monumental murals of the whole building is substantiated.