“Kronika Romanowiczów” – версія… “покращена”?.. - Александрович, В. (Княжа доба: історія і культура, 2019)
Рецензія на книгу: Kronika halicko-wołyńska (Kronika Romanowiczów) / Wydali, wstępem y przypisami opatrzyli D. Dąbrowski, A. Jusupović przy współpracy I. Jurijewej, A. Majorowa i T. Wiłkuł Pomniki Dziejowe Polski. Seria II, t. XVI. Kraków; Warszawa, 2017. 710 s.