Проблеми й напрями досліджень історії України XIX – початку ХХ ст. в історіографічній практиці "Українського історичного журналу" (1957–2017 рр.) - Бацак, Н.І.; Реєнт, О.П. (Український історичний журнал, 2017)
Публікації академічного часопису відбивають найбільш актуальні в кожний період його розвитку напрями дослідження історичної проблематики ХІХ – початку ХХ ст. У статті робиться спроба виявити тенденції розподілу тематичного
репертуару у журнальній історіографії впродовж усього часу існування видання. Publications of the academic journal in each period of its development reflect the most
relevant areas of the historical problems of the 19 – early 20 century investigations. The
article is an attempt to identify trends in the distribution of the thematic repertoire in
journal historiography throughout the period of the publication’s activity.