Із джерел до історії Коліївщини: протоколи допитів полонених гайдамаків загону Савки Майбороди - Синяк, І. (Український історичний журнал, 2018)
Уперше публікуються одинадцять протоколів допитів учасників Коліївщини,
а саме ватажка гайдамаків Савки Майбороди та осіб, які входили до його загону. Джерело проливає світло на діяльність цього військового формування, подає цікаву інформацію про внутрішні суперечності у середовищі повсталих, указує
на походження, чисельність, віковий і конфесійний склад учасників виступу. In the publication for the first time 11 protocols of interrogations of the participants
of Koliivshchyna, namely the leader of the Haidamaks Savka Maiboroda and
the persons who were part of his detachment are being printed. The source sheds
light on the activities of this military unit, presents interesting information about
internal contradictions inside it, indicates the origin, strength, age and confessional
composition of the captive participants in the uprising.