Зі спостережень над німецькими перекладами творів Лесі Українки - Тарасинська, І.; Поліщук, Н. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2008)
Розглядається переклад як наукова проблема в українському літературознавстві та мовознавстві XIX – початку XX століть, аналізуються переклади творів Лесі Українки німецькою мовою. The article deals with the concept of translation as a scientific problem in the Ukrainian literature and linguistics in the XIXth and the beginning of the XXth century. The translations of Lesya Ukrainka’s works into German are also analysed.