Творчість Лесі Українки в польській літературній пресі міжвоєння: поетичні переклади, критика - Кравченко, С. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2008)
Розглянуто публіцистичні виступи про творчість Лесі Українки в польській літературній періодиці 20–30-х рр. ХХ ст. Висвітлюється їх проблематика, оцінка художніх вартостей доробку письменниці, її роль в українській літературі та особливості польських перекладів її поезії. The article has publicistic speeches about creation of Lesya Ukrainka in polish literary periodicals of 20th–30th years of XXth century. Also it has eviction of it’s problems, the valuing of artistic work of writer, her role in Ukrainian literature and pecularities of polish translation of her poetry.