Студії про Лесю Українку та її родину на сторінках часописів Волині (1921–1939 рр.) - Новосад, О. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2008)
Ідеться про видання, які брали активну участь у популяризації нових досліджень. Часописи міжвоєння – вагоме джерело інформації про рід Косачів. Журналісти, краєзнавці на сторінках видань ділилися своїми розвідками з читачем. The article tells about editions which took an active part in new investigations popularization. The newspapers are weighty information source about Kosach’s family. A kind of Lesya Ukrainka’s glory was created in newspapers: new thematic layers, which are valuable nowadays for their idea, treatment, actual filling and frechness, began to open.