Особливості рецепції творчості Лесі Українки в романі Г. Брасюка „Донна Анна” - Дмитренко, В. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2008)
Досліджується роман „Донна Анна” українського письменника 20–30-х років минулого століття Г. Брасюка, у якому знайшли своєрідне вираження основні ідеї Лесі Українки, оприявлені в творах „Лісова пісня” й „Камінний господар”. The article is devoted to the novel “Donna Anne” of the Ukrainian author of the 20–30ies of the past century G. Brascyuk. In his work main messages of Lesya Ukrainka put in the base of such works as “Wood song” (“Lisova Pisnya”) and “Stone Master” (“Kaminny Hospodar”) have found their peculiar expression.