Комплекс моделювання динамiчних конфлiктних ситуацiй повiтряних кораблiв у масштабi реального часу - Волков, О.Є.; Павлова, С.В.; Сімахін, В.М.; Семеног, Р.В. (Cybernetics and computer engineering, 2020)
Мета статті —проаналізувати методи визначення та розв’язання конфліктних ситуацій ПК, розробити програмний комплекс для моделювання динамічних конфліктних ситуацій у масштабі реального часу. Результати. Розроблений комплекс моделювання дає змогу оцінити кількісні показники симуляції повітряних кораблів у згенерованому просторі та досліджувати особливості вирішення конфліктних ситуацій. Проведено моделювання переміщення, взаємодії та маневрування ПК. У розв’язанні конфліктних ситуацій запропонована експериментальна система була ефективнішою за чинну систему TCAS II. The purpose of the paper is to provide brief information on identifying and resolving aircraft conflict situations methods, to develop a software package for modeling dynamic conflict situations in real-time. Results. The developed modeling complex allows evaluating the quantitative indicators of aircraft simulation in the generated space and examination the features of conflict situations resolution. Modeling of movement, interaction and maneuvering of the aircraft is carried out. In conflict resolution, the experimental system was more efficient than the current TCAS II system.