Рецепція прози Лесі Українки у вітчизняному і зарубіжному літературознавстві - Проскуріна, Т. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2008)
Досліджується еволюція рецепції прозової творчості Лесі Українки вітчизняною і зарубіжною критикою та літературознавством у хронологічному аспекті: з 90-х років ХIХ століття донині. The author investigated the evolution of reception of Lesya Ukrainka’s prosaic artistic work by national and foreign criticism and the history of literature scence in a chronologic aspect: from 90th years of the ХХth century and to the present day.