Семантика дискурсу ранньої поезії Лесі Українки - Шевчук, М. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2008)
Зроблено спробу аналізу поетичного дискурсу Лесі Українки. Визначено такі основні особливості поетичної мови, як складні найменування, авторські неологізми, архаїзми, ненормативне наголошування та дискурсивні висловлювання. The article deals with the analysis of the poetic discourse of Lesya Ukrainka. Such main peculiarities of the poetic language as complex names, author’s neologisms, archaisms, non-standard accentuation and discourse utterance are determined.