Мовотворчість Лесі Українки: організація лексико-асоціативного поля кольору як засіб поетичної стилістики - Бублейник, Л. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2008)
Розглянуто кольороназви в прямому вживанні та в метафорично ускладнених структурах, у тому числі синестетичного характеру, проаналізовано сполучення відтінків та контрасти кольорів як засіб створення емоційної напруженості та динаміки текстових об’єднань, похідну колористичну семантику в назвах коштовностей та дорогоцінних металів. The names of colours are examined in direct using and in metaphorically complicated structures, including ones of synthetic character, combinations of shades and contrasts of colours as a means of creation of emotional stress and dynamics of the texts’ combination, derevated semantics of colours in the names of jewelries and precious stones are analysed.