Формування метаобразів у вірші „Завжди терновий вінець...” Лесі Українки - Мединська, А. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2008)
Аналізується семантична зв’язність лінгвістичних засобів різних рівнів (фонетичного, лексичного, строфічного) у вірші Лесі Українки „Завжди терновий вінець...”, пояснюється порядок формування і сприйняття метаобразів, пов’язаних з композицією вірша, розташуванням та взаємозв’язком його складових частин. The article analyses the semantic coherency of the linguistic means of different levels (phonetic, lexical, syntactic and strophic) in the poem by Lesya Ukrainka “Always the crown of thorns…” It explicates the order of formation and perception of the meta-images related to the poem's composition, the disposition and interrelation of its composites.