Демонологічна лексика української мови (на матеріалі „Лісової пісні” Лесі Українки) - Вільчинська, Т. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2008)
Аналізується демонологічна лексика у творчості Лесі Українки. Здійснено розгляд основних семантико-стилістичних особливостей демононазв у „Лісової пісні”. This article deals with the demonic vocabulary analysis in the poetry of Lesya Ukrainka. The analysis of semantic-stylistic peculiarities of demonic names in “Lisova pisnya” has been made.