Сакральний художньомовний світ у драмі-феєрії „Лісова пісня” - Шевченко, І. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2008)
Досліджується сакральна лексика драми-феєрії „Лісова пісня”. Автор виділяє тематичні групи – місце дії, час дії, дійові особи, рослинний і тваринний світ, досліджує представлену Лесею Українкою картину світу та її мовну репрезентацію у світлі сакрального художнього мовлення драми. The article is devoted to the research of sacral lexic of the fairy-like drama “The Forest Song” (“Lisova pisnya”). The author emphasizes the theme groups, place of action, time of action, characters, fauna and flora researches the picture of the world shown by Lesya Ukrainka and her linguistic representation in the light of sacral artistics language of the drama.