Символіка рослинної номінації у драмі-феєрії Лесі Українки „Лісова пісня” - Боєва, Е. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2008)
Розглядаються особливості функціонування назв рослин, процес перетворення цих лексем на образи-символи у драмі-феєрії Лесі Українки „Лісова пісня”. Висвітлюється образно-стилістичний потенціал рослинної номінації у художньому тексті, її роль у створенні естетичних асоціацій, характеротворенні, у побудові сюжету. The article deals with the peculiarities of plant names’ functioning, the process of these lexical units’ transforming into symbols in Lesya Ukrainka’s drama “Lisova Pisnya”. It throws light on the image-stylistical potential of plant names in a literary text, its role in the creation of aesthetical associations, charachters and plot formation.