Епістолярні діалоги Лесі Українки як джерело реконструкції стереотипів міжособистісної комунікації та образів комунікантів: Агатангел Кримський - Богдан, С. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2008)
Проаналізовано найпоширеніші мовні засоби, завдяки яким уможливлено реконструкцію образів комунікантів і домінант міжособистісного спілкування за посередництвом епістолярних текстів Лесі Українки. Основну увагу зосереджено на мовному портретуванні Агатангела Кримського, комунікативних ролях Лесі Українки та їх динаміці у спілкуванні з ним на основі епістолярних стереотипів. The article deals with the widest rese of linquistic means that it made possible to reconstruct communicaters’ characters and dominant of interpersonal communication by mediation of Lesia Ukrainka’s epistolary texts. The author concentrated on linquistic portraiture of Ahatanhel Krymskiy, communicative parts of Lesia Ukrainka and their dymamic in communication with him on the basic of epistolary stereotypes.