„Де поділися ви, голоснії слова, / що без вас моя туга німа?” (Спроба текстологічного аналізу деяких творів Лесі Українки) - Мірченко, М. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2008)
Здійснено текстологічний аналіз деяких поетичних творів Лесі Українки. Показано особливості граматичного ладу сучасної української мови на основі аналізу поетичного дискурсу. In this article several pieces of poetry by Lesya Ukrainka are textually analised. It deals with the peculiarities of modern Ukrainian grammatical structure on the basis of poetic discourse analysis.